Административният съд във Враца отмени решение на общинската избирателна комисия

...
Административният съд във Враца отмени решение на общинската избирателна комисия
Коментари Харесай

Административният съд във Враца поиска ново решение на ОИК –Оряхово заради липсващи 13 преференции

Административният съд във Враца анулира решение на общинската изборна комисия в Оряхово за избиране на общински съветници. Причината е, че кандидатката за общински консултант Галина Иванова от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ разкрила, че й се губят 13 преференции.
Решението на съда касае частта за определените общински съветници и отразените резултати за тях за кандидатска листа №56 „ Българска социалистическа партия за България “.
Делото било формирано по тъжба на Галина Иванова, претендент за общински консултант, като се твърдеше, че оспореното решение е издадено въз основа на неверно запълнен протокол от съответна СИК, в който не е отразен преференциалния избор за нея.
Съдът е открил, че преференциите за жалбоподателката не са отразени в протокол на СИК и в следствие в протокола и взетото решение на ОИК, което води до смяна на изборния резултат за избиране на общински съветници от кандидатска листа № 56 Българска социалистическа партия за България.
С анулация на решението съдът връща книжата на ОИК – Оряхово за ново изговаряне, по отношение на действителните резултати за избиране на общински съветници от кандидатска листа № 56 Българска социалистическа партия за България.
От делото излиза наяве, че не са отразени 13 преференции за нея, а същите са били отразени в черновата на протокола.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР