Административният съд във Видин е започнал производство за неизпълнение на

...
Административният съд във Видин е започнал производство за неизпълнение на
Коментари Харесай

Градският прокурор на София пред наказание заради Гешев

Административният съд във Видин е почнал произвеждане за несъблюдение на правосъден акт против шефката на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова. Това излиза наяве от предписание на арбитър Антония Генадиева ат 20 август, което може да бъде забелязано на уеб страницата на съда. Производството против Кирилова е несъблюдение на правосъдно решение по дело за достъп до социална информация, извоювано от гражданско придвижване " Боец ".

От предишното лято придвижването се пробва да получи данни за прокурорската работа на Иван Гешев като редови обвинител. И след отхвърли на Софийската градска прокуратура да даде цялата търсена информация, заведе и завоюва дело в Административния съд във Видин, разкрива в. " Сега ".

Градският прокурор обаче не извършва това решение, излиза наяве от съдийското предписание. Сега арбитър Генадиева дефинира на прокурор Кирилова 14-дневен период, в който може да даде писмени пояснения и да уточни доказателства за какво не е изпълнила влезлия в действие правосъден акт.

Освен това съдията подрежда шефката на градската прокуратура да бъде осведомена, че по формираното против нея произвеждане, може да бъде санкционирана с от 200 до 2000 лева БОЕЦ завоюва дело против градската прокуратура, която отхвърли да даде данни за това какъв брой от водените от Гешев са за закононарушения срещу финансовата, данъчната и осигурителната система и какъв брой от тях са завършили с неоправдателна присъда, като да бъде уточнен и броят на споразуменията.

По какъв брой съглашения е отнето или иззето нелегално добито имущество и в какъв размер, пита още БОЕЦ.Има същите въпроси и за делата на Гешев против проведената престъпност. Пита се и какъв е броят на импортираните от прокурор Иван Гешев обвинителни актове от командироването му в Софийската градска прокуратура през 2009 година до 31 юли 2019 година

В претекстовете да даде тази информация градската прокуратура показва, че я няма в класифициран тип.Съдът обаче не е склонен с този аргумент. Според магистратите данните ги има в поддържаната от прокуратурата унифицирана осведомителна система.

" В този смисъл и не би могло да се одобри за основателно, че такава информация не е основана и не се поддържа и в СГП, откакто нейното основаване и поддържане е наложително ", написа в решението.

" След като такава информация съществува, то и няма спънка да бъде възложен достъп до нея на заявителя ", заключва още съдът.И по-късно решение обаче градската прокурорка постановява втори отвод за даване на търсената от БОЕЦ информация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР