Административният съд във Варна назначи допълнителна задача към експертизата за

...
Административният съд във Варна назначи допълнителна задача към експертизата за
Коментари Харесай

Делото за беседките на Хоризонт продължава през септември

Административният съд във Варна назначи спомагателна задача към експертизата за преместваемите обекти на " Хоризонт ", оповестяват от пресслужбата на институцията за Moreto.net.

Във вторник се организира правосъдно съвещание по делото, формирано по митинг на Районна прокуратура – Варна, с което се желае оповестяване на незначителност на разрешение на основния проектант на Община Варна, с което е позволено на „ Овърсийз - Хоризонт “ АД слагането на 10 преместваеми обекти, ситуирани на територията на два поземлени парцела в Приморски парк, околност Салтанат.

По време на правосъдно съвещание съдът изслуша вещото лице, на което бе предоставено да създаде спомагателна съдебна техническа експертиза (съдебно-техническа експертиза) и да отговори дали процесните два парцела, на които са ситуирани преместваемите обекти, попадат в зона „ А “, според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, като вещото лице да извърши съответните измервания.

В спомагателната съдебна техническа експертиза вещото лице дефинира поставените обекти като изцяло отговарящи на характерността „ преместваеми “ и дефинира тяхното местонахождение „ на по-малко от 100 м от плажната линия “. По искане на страните съдът разпореди спомагателна задача на вещото лице за правенето на Протокол за трасиране за указването в него на това до къде тъкмо доближава краят на 100-метровата линия от плажната линия до двата парцела и поставените на тях обекти.

Съгласно изтънчено с протоколно определение от съда от министъра на районното развиване и благоустройството уверение по отношение на статута на Варна и по-конкретно, попада ли в територията на националните курорти, съдът рапортува, че е признато решение, съгласно което Варна е „ климатичен курорт с национално значение “.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 26 септември 2023 година от 13.45 ч.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР