Административният съд във Перник разреши на Топлофикация-Перник да работи. На

...
Административният съд във Перник разреши на Топлофикация-Перник да работи. На
Коментари Харесай

Съдът разреши на Топлофикация Перник да работи

Административният съд във Перник позволи на " Топлофикация-Перник " да работи. На 5 септември два от общо трите парогенератора на централата бяха наложително затворени по предписание на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) поради нелегално горене на биомаса. Съдът обаче спря решението на шефа на РИОСВ-Перник.

Екоинспекцията може да апелира определението в 7-дневен период, само че не е ясно дали ще направи това.

Междувременно специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда влязоха в сряда на инспекция в Топлоелектрическа централа " Република ", с цел да ревизират дали обвързваното с Христо Ковачки сдружението е изнесло 90 тона плява от площадките си. Според комплексното позволение топлоцентралата няма право да гори плява. Изнасянето на балите беше изискване да се пуснат още веднъж двата парогенератора.

Работата на Топлоелектрическа централа " Република " бе прекъсната предходната седмица след следващото обгазяване на Перник и митинг на локалните поданици. Тогава министърът на екологията Нино Димов и кметът на Перник Вяра Церовска (ГЕРБ) обществено оповестиха, че няма нарушавания от страна на " Топлофикация-Перник ", само че по-късно екоминистерството промени позицията си.

Към момента способените органи не са съобщили кой замърсява въздуха на перничани и от кое място се носи острата задушлива миризма вечер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР