Административният съд в Стара Загора се произнесе в полза на

...
Административният съд в Стара Загора се произнесе в полза на
Коментари Харесай

"Демократична България" ще се яви на изборите и с листа в Стара Загора

Административният съд в Стара Загора се произнесе в интерес на " Демократична България " по делото против решението на Районната изборна комисия да откаже вписването на кандидат-депутатската листа за парламентарните избори на 14 ноември. Това значи, че обединяването ще може да се яви на изборите с листи във всички многомандатни изборни райни.

След осъществена инспекция, съдът намира, че жалбата е основателна, а решението на Районна изборна комисия - Стара Загора, следва да бъде анулирано, като незаконосъобразно.

В претекстовете към решението на съда се показва, че констатацията на комисията, " че предлагането за регистрация и пълномощното, не са подписани, а върху тях е сложена сигнатура, визуализираща електронно сключване на показаните бумаги ", несъответства на събраните по делото доказателства. Съдът приема, че подписаните електронни документи са били налични, а отварянето на файла посредством програмен продукт за визуализация съставлява прочитане /узнаване на наличието им. Въпреки че в Изборния кодекс категорично се уреждат случаите, в които е налице опция за прилагане на електронен автограф, това не значи, че във всички останали случаи документи в електронна форма, не могат да се употребяват, се отбелязва още в решението на съда. Именно с наредбите в Изборния кодекс Централната изборна комисия реши да удостовери решението на РИК-Стара Загора и да отхвърли жалбата на " Демократична България ".

Повече по проблема четете
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР