Административният съд в Стара Загора реши, че компетентните органи неправилно

...
Административният съд в Стара Загора реши, че компетентните органи неправилно
Коментари Харесай

Съд забрани на ТЕЦ "Брикел" да гори отпадъци

Административният съд в Стара Загора реши, че способените органи погрешно са разрешили на Топлоелектрическа централа " Брикел " да не прави разбор по какъв начин изгарянето на боклуци ще се отрази върху здравето на хората и природата, оповестиха от неправителствената организация " За земята ".

Става въпрос за горивото от биомаса, RDF и/или нефтошисти. За да изгарят боклуци, централите в действителност получават пари и не заплащат спомагателни разноски за квоти, каквито се постановат за въглищата, което го прави преференциално и желано.

Решението предстои на обжалване. Протестите против тази процедура на централата се ускориха, откакто в медиите изтече съглашение сред община Гълъбово и Топлоелектрическа централа " Брикел ", предвиждащо изгаряне на 500 000 тона боклуци.

След направена инспекция през септември със заповед на екоминистерството работата на ТЕЦ-а беше спрян краткотрайно. По-същата причина, по-рано през годината бяха спрени част от котлите на " Топлофикация Перник ", който, както и " Брикел ", се свързва с Христо Ковачки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР