Административният съд в София ще проведе четвъртото заседание по делото

...
Административният съд в София ще проведе четвъртото заседание по делото
Коментари Харесай

Четвъртото заседание по делото на Манолова за касиране на изборите в София ще се проведе днес

Административният съд в София ще организира четвъртото съвещание по делото на Мая Манолова за анулиране на локалните избори в София през днешния ден, от 10.00 ч.

На съвещанието предходната седмица съдът отсрочи делото и не одобри заключението на вещото лице, макар че то напълно удостоверява изказванията на Манолова и екипа й, че в част втора на изборните описи са дописани непозволено над 3000 души, които са дали своят вот на локалните избори. „ От данните на Информационно обслужване пък излиза наяве, че 408 протокола са поправени повече от един път “, изясни тогава Манолова.

На второто съвещание в средата на декември предходната година съдът позволи да се направи експертиза за коректността на изборните описи. Тогава Манолова внесе 14 тома доказателства за нарушавания и пледираше за най-малко 7 хиляди недействителни бюлетини, 7 хиляди дописани жители в описите и 7 хиляди платен ромски избор, чиито общ брой е повече от разликата сред двамата претенденти за кмет на София.

Манолова и юристите й упорстват, че е имало тежки нарушавания на изборните правила в ОИК. Би следвало протоколите да се отварят пред ОИК, в наличието на член на ОИК, само че това е правено от сътрудници, назначени от ОИК, в нарушаване на закона, разясни Манолова след второто съдебнo съвещание, като акцентира, че те са взели участие в отварянето, коригирането, дописването на изборните бумаги и протоколи, а по-голямата част от тях са чиновници на Столичната община.

Според нея 900 протокола са поправени в нарушаване на закона от такива механически сътрудници, които не са имали право на това, както и не са допускани наблюдаващи и представители на Инициативния й комитет да участват в "Арена Армеец ", което е нарушаване на изборното законодателство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР