Административният съд в София отмени отнемането на лиценза на Еврофутбол.

...
Административният съд в София отмени отнемането на лиценза на Еврофутбол.
Коментари Харесай

Софийският административен съд отмени отнемането на лиценза на Еврофутбол

" Административният съд в София анулира отнемането на лиценза на " Еврофутбол ". Решението бе оповестено в обществените мрежи от избягалия в Дубай предприемач Васил Божков, против който има 18 обвинявания. Божков има акционерен дял във компанията.

Магистратите са осъдили Държавната комисия по хазарта (ДХК) да заплати на компанията сумата от 50 лева разходи по делото . Решението на съда предстои на обжалване пред Върховния административен съд.

През март от Държавната комисия по
хазарт (ДКХ) лишиха за три месеца лицензите на компанията . Решението беше на съображение на текст от Закона за хазарта, който планува сходна мярка при просрочени обществени отговорности на обещано сдружение в огромен размер.

В правосъдното решение написа, че затварянето на " Еврофутбол " е предизвикало вреди на всички чиновници, сътрудници и клиенти.

" Оспореното решение е издадено при основни нарушавания на административно индустриалните правила и в несъгласие с материалния закон ", пишат магистратите.

Актове за определяне на обществено държавно взимане (АУПДВ), които не са влезнали в действие, не могат да бъдат съображение за краткотрайно лишаване на лиценз за образуване на
хазартни игри. Държавната комисия по хазарта няма пълномощия да изиска от жалбоподателя поръчителство на обществените му отговорности преди същото да бъде открито .

С решението си съдът сподели, че отнемането на лиценза на " Еврофутбол " е изцяло незаконосъобразен акт и за следващ път изобличи методите за държавен обир , разяснява Божков. Бизнесменът, който избяга в Дубай и против който има 18 обвинявания декларира , че отговорност за отнемането на лиценза носят Владислав Иванов Горанов и директно подчинените му ДКХ и Националната организация по приходите. "

" Хунтата унищожи българска компания на четвърт век. Хиляди чиновници и сътрудници на " Еврофутбол " останаха без работа и приходи, написа предприемачът в обществената мрежа Facebook.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР