Административният съд в Сливен потвърди решението на Общинска избирателна комисия

...
Административният съд в Сливен потвърди решението на Общинска избирателна комисия
Коментари Харесай

Административният съд в Сливен потвърди избора за кмет на община Твърдица

Административният съд в Сливен удостовери решението на Общинска изборна комисия - Твърдица, с което е разгласен изборът за кмет на Община Твърдица, оповестяват на уеб страницата на съдилището.

Делото е било формирано по тъжба на претендент за кмет, който е оспорил избора на определения за втори мандат кмет на общината Атанас Атанасов. Решението може да бъде обжалвано пред Върховен административен съд в седемдневен период.

Вижте какви са окончателните резултати от балотажа

От Административния съд оповестиха още, че са удостоверили избора и на кмет на сливенското село Гергевец, който също бе обжалван от конкурент на определения кмет. В съда преглеждат и дело за избора на общински съветници в регионалния град Сливен, който се оспорва от представители на три партии и локални обединения.

ЦИК разгласи окончателните данни за балотажа на локалните избори

Увеличен бе срокът за повторното преброяване на бюлетините до 12 декември, тъй като комисията по броене е съумяла да преброи едвам една трета от чувалите. Следващото дело е планувано за 16 декември. Повторно броене на бюлетините има и в сливенското село Бяла, където се оспорват резултатите от избора на кмет на втори тур.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР