Административният съд в Сливен постанови бюлетините от проведения в неделя

...
Административният съд в Сливен постанови бюлетините от проведения в неделя
Коментари Харесай

Административният съд в Сливен постанови повторно преброяване на бюлетините

Административният съд в Сливен постанови бюлетините от извършения в неделя балотаж на локалните избори да бъдат преброени наново. На него кметът на Сливен Стефан Радев (ГЕРБ) си обезпечи втори мандат с поддръжка от 64.75% против 32.71% за Кольо Милев от Българска социалистическа партия.

Съдът даде период на партиите и обединенията до 10.00 часа на 11 ноември да показват лист с движимости лица, които ще извършат повторното броене на бюлетините.

Единственото изискване е те да не са били членове на секционни изборни комисии на изборите на 27 октомври. Свои представители при преброяването ще има и Общинската изборна комисия.

Административният съд в Сливен даде ход на делото по тъжба на 27 представители на локални партии и обединения в Сливен, които апелират изборите за общински съветници. Част от тях апелират протоколите единствено от избрани секции, а локалните обединения " НФСБ Български земеделски народен съюз ", Християндемократическата партия, съдружие " Свети Георги Победоносец " и БАСТА - цялостните резултати от изборите за общински съветници, прецизира организация " Фокус ".

Следващото съвещание по делото ще се организира от 13.30 часа на 21 ноември.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (464)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР