Административният съд в Пловдив отмени решение на директора на Регионалната

...
Административният съд в Пловдив отмени решение на директора на Регионалната
Коментари Харесай

Съдът спря изграждането на крематориум в Куклен

Административният съд в Пловдив анулира решение на шефа на Регионалната ревизия по околната среда и водите, с което се утвърждава капиталово предложение за преустройството на склад за строителни материали в региона на Куклен в крематориум за човешки тленни остатъци. Това оповестиха от пресцентъра на съда, представени от " Фокус ".

Съдът приема, че е позволено значително нарушаване на административно-производствените правила, както и че съществува пропуск в самото капиталово предложение, което прави недостоверна показаната информацията в отчета за Оценка на влияние върху околната среда.

Съдът смята още, че капиталовото предложение е неприемливо по отношение на предвижданията на настоящия Подробен организационен проект, както и че липсва оценка на здравния риск.

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в четиринадесетдневен период от известието до страните.

До делото се стигна след бурна социална реакция и подписка, събрала недоволството на повече от 2 хиляди жители. То То бе формирано по тъжби на Община Куклен, представлявана от кмета Мария Белчева, както и от пет физически лица. Оценка на въздействието на околната среда е била издадена на 29.08.2017 година от шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда, а теренът, на който вложителят е декларирал желание да строи инсенератор за човешки тленни остатъци, е в парцел в местността Орта хан край Куклен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР