Административният съд в Пловдив допусна до разглеждане жалба срещу изборните

...
Административният съд в Пловдив допусна до разглеждане жалба срещу изборните
Коментари Харесай

Обжалват изборите за общински съветници в Пловдив, съдът насрочи заседание

Административният съд в Пловдив позволи до разглеждане тъжба против изборните резултати за общински съветници в Община Пловдив. Днес магистратите ще гледат всъщност жалбата на Политическа партия „ Глас национален ” против решението на Общинската изборна комисия от 30 ноември, с което се конструира локалния парламент.
Прочетете още
От съдът са поискали  ОИК да  представи в удостоверен дубликат цялата административна кореспонденция, послужила за издаване на оспореното решение, в това число и заверени преписи на протоколите на секционните изборни комисии (СИК), които са разказани от жалбоподателите.

Кандидат за кмет и лидер на листата за общинския съвет от партията бе юристът Юлияна Рангелова-Илиева.  Тя изкара като кандидат-кмет 985 гласа, а за Общинския съвет – 1063 гласа. Квотата за избор на един общински консултант в този мандат е 1450 гласа.

Ако има разминаване в изборните бумаги и решението на ОИК, то съдът може да разгласи избора за нереален или  да изиска ново решение, съобразено с новите цифри. 

Решението на съда не стопира работата на новоизбрания Общинския съвет, като през годините в Пловдив няколко пъти е имало прекрояване на локалния парламент след заведени каузи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР