Административният съд в Перник постанови след закрито заседание, че трябва

...
Административният съд в Перник постанови след закрито заседание, че трябва
Коментари Харесай

Съд разпореди спрените мощности на теца на Ковачки в Перник отново да бъдат пуснати

Административният съд в Перник постанови след закрито съвещание, че би трябвало да бъдат пуснати спрените мощности на " Топлофикация – Перник " АД, се вижда от определение на институцията, качено на уеб страницата й.

Произнасянето е след тъжба на Любомир Спасов, изпълнителен шеф на теца против заповед на Регионална ревизия по околната среда и водите – Перник от 4 септември, с която бе разпоредено част от мощностите на теца да бъдат спрени. Причина за това стана инспекция, разпоредена от прокуратурата след митинг на жители, при която бе открита биомаса, за която тецът няма позволение да изгаря. До инспекцията пък се стигна след митинг на жители, по чиито сигнали до тогава няколко институции не бяха разкрили източника на задушливия пушек, който се носи над града всяка вечер, когато се стъмни.

От теца, обвързван с предприемача Христо Ковачки, тогава отхвърлиха да изгарят биомаса, само че заповедта бе изпълнена. В резултат топлофикацията спря топлата вода на жителите на Перник.

В решението си съдът се базира на текст от Административнопроцесуалния кодекс, който му дава право да спре предварителното осъществяване на заповедта на различен орган до окончателното изговаряне по случая.

В седемдневен период от връчването на определението екоинспекцията в Перник може да апелира определението на съда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР