Административният съд в Пазарджик отмени решението на Общинската избирателна комисия

...
Административният съд в Пазарджик отмени решението на Общинската избирателна комисия
Коментари Харесай

Съдът върна Лазар Влайков като общински съветник в местния парламент на Септември

Административният съд в Пазарджик анулира решението на Общинската изборна комисия (ОИК) в Септември, с което предварително бе преустановен мандата на някогашния ръководител на локалния парламент Лазар Влайков като общински консултант.

Влайков е упрекнат от прокуратурата, че не е осъществил нужния надзор над персоналното си оръжие, с което на 31 август във Виноградец 6-годишно момченце простреля ресторантьора Наско Тонкев.

Заради разигралата се покруса Лазар Влайков подаде оставка като ръководител на ОбС-Септември, само че остана като консултант в градския Народното събрание. Неговият правоприемник на поста Кирил Тодорин обаче сезира ОИК, че Влайков не е участвал на три следващи съвещания на Общински съвет и изиска пълномощията му като общински консултант да бъдат прекъснати предварително.

Влайков апелира пред съда решението на изборната комисия с претекст, че е бил под „домашен арест“ на две от сесиите на съвета, а на последната е бил свикан от съда на дело, на което се е разглеждало искане за смяна на мярката му за неотклонение.

Именно с този претекст Административният съд в Пазарджик анулира решението на ОИК и Лазар Влайков за момента остава общински консултант. Решението на пазарджишките магистрати може да се апелира пред Върховния административен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР