Административният съд в Добрич прекрати производството по първото дело срещу

...
Административният съд в Добрич прекрати производството по първото дело срещу
Коментари Харесай

Прекратиха първото дело срещу НАП за изтичане на лични данни

Административният съд в Добрич приключи производството по първото дело против Национална агенция за приходите за приключване на персонални данни.

Добрич

Според магистратите, процесът би трябвало да се води в София, където е подадена жалбата, а не по местоживеенето на ищеца Константин Михайлов от Каварна. Той не се яви в правосъдната зала на днешното съвещание и не беше и представляван от юрист. Припомняме, че Михайлов желае обезщетение от приходната организация, поради терзание за корист с персоналните му данни. Върховният административен съд би трябвало да се произнесе по проблема.

Силвия Сандева, арбитър в Административен съд - Добрич: Срещу Национална агенция за приходите е предявен иск за възнаграждение на сумата от 1000 лв., представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди от незаконосъобразно безучастие на нейните чиновници, състоящо с в неполагането на задоволително грижи и неполагане на ефикасни ограничения за отбрана на сигурността на данните, вследствие на което са разкрити персонални данни на ищеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР