Административният съд в Добрич прекрати делото за избора на кмет

...
Административният съд в Добрич прекрати делото за избора на кмет
Коментари Харесай

Административният съд прекрати делото за избора на кмет на Балчик

Административният съд в Добрич приключи делото за избора на кмет на Балчик, откакто откри, че спомагателна уточняваща молба, с която е трябвало да бъдат отстранени нередовности в жалбата за вота, е подадена от незнайно лице.

Кандидатът за кмет на общината от локалната коалиция ВМРО/ГЕРБ, СДС/ Атанас Атанасов изиска наново броене на бюлетините и анулиране на изборите от 27 октомври. Той оспори решението на Общинската изборна комисия /ОИК/, с което се афишира за определен на първия тур за кмет на Балчик Николай Ангелов, спечелил с бюлетината на предприемчив комитет 4984 действителни гласове или 52.80 на 100 от вота. Според жалбоподателя са позволени доста ремонти и неточности при изчисляването на гласовете в протоколите на секционните изборни комисии /СИК/, а самите избори са били организационно-технически обезпечени неприятно.

И кметският пост в Балчик се оспорва в Административния съд

От ОИК обясниха пред съда, че позволените неточности в множеството протоколи не са основни, а съставите на три СИК са извикани още веднъж да преброят бюлетините в чувалите заради открити несъответствия в изборните бумаги и са подписани нови протоколи.

От окръжната прокуратура обявиха, че правосъдното произвеждане би трябвало да бъде прекъснато, откакто подадената в допълнение молба до съда, с която се отстраняват нередовности в жалбата, не е подписана от Атанас Атанасов. Окръжният прокурор Златко Тодоров уточни, че също така не се постанова извод, който да допуска смяна на изборния резултат.

Решението на съда за преустановяване на делото може да бъде обжалвано в седемдневен период.

Административният съд отхвърли настояването наново да бъдат броени бюлетините за общински съветници в Добрич
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР