Административният съд в Добрич потвърди окончателно санкция на ВиК Добрич,

...
Административният съд в Добрич потвърди окончателно санкция на ВиК Добрич,
Коментари Харесай

Глоба за ВиК Добрич, нарушили Закона за биологичното разнообразие

Административният съд в Добрич удостовери дефинитивно глоба на ВиК Добрич, наложена поради нарушаване на Закона за биологичното многообразие.

Наказателното разпореждане е издадено от Регионалната ревизия по околната среда и водите във Варна и е доказано от Районния съд в Каварна.

Водното сдружение е наказано да заплати сумата от 1 000 лева поради прокопаването на канал, преминаващ през предпазени зони. Постановлението за нарушаване, издадено от екоинспекцията във Варна, е поради прокопаването на канал с дължина от към 250 метра в землището на село Крапец, община Шабла, за възобновяване на водоподаването към бунгала, благосъстоятелност на русенски цех.

Територията, на която са положени тръбите, попада в рамките на две предпазени зони – тази за опазването на дивите птици „ Дуранкулашко езеро “ и предпазена зона за опазването на естествените местообитания на дивата флора и фауна „ Езеро Дуранкулак “.

Прокопаването е направено без да е осъществена оценка на влияние. За нарушаване на Закона за биологичното многообразие ВиК Добрич би трябвало да заплати санкция от 1 000 лева, както и разноските по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР