Административният съд в Добрич отхвърли искането на партия Воля повторно

...
Административният съд в Добрич отхвърли искането на партия Воля повторно
Коментари Харесай

Съдът отхвърли искането за повторно преброяване на бюлетините в Добрич

Административният съд в Добрич отхвърли настояването на партия " Воля " наново да бъдат броени бюлетините от вота за общински съветници в регионалния град. Съдът не позволи по делото, на което бе даден ход, да бъде направена и съдебно-математическа експертиза за резултатите от изборите, оповестиха от Българска телеграфна агенция.

В тъжба до съда от " Воля " настояват, че в 88 протокола на секционни изборни комисии са позволени голям брой нарушавания - зачерквания и ремонти, липса на информация, както и на подписи от всички членове на секциите, което хвърля подозрение върху резултатите от вота.

Според партията съображение за оборване на изборните резултати дават и регистрираните от Общинската изборна комисия /ОИК/ 18 на 100 от всички пуснати бюлетини за общински съветници като недействителни.

От окръжната прокуратура, както и общински съветници и представители на партии и локални обединения като заинтригувани страни по делото, обявиха, че жалбата е неоснователна, а решението на ОИК е законосъобразно.

В новия общински съвет в Добрич са показани шест партии и обединения - ГЕРБ/СДС/, ДБГ/ДБГ, Национална движение „Симеон Втори",Съюз на свободните демократи,Глас народен/, Българска социалистическа партия за България,ВМРО-БНД, НФСБ/АБВ, ЗС " Александър Стамболийски ", ЗНС/ и Движение за права и свободи.

Съдът разгласи, че ще се произнесе по жалбата на " Воля " за анулация на решението на ОИК за избора на общински съветници в Добрич в законоустановения период. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР