Административният съд в Благоевград е категоричен, че кметът Румен Томов

...
Административният съд в Благоевград е категоричен, че кметът Румен Томов
Коментари Харесай

Административният съд поряза кмета на Благоевград

Административният съд в Благоевград е безапелационен, че кметът Румен Томов е нарушил закона като не е заличил едноличната си компания и не е уведомил ОИК и Общинския съвет в едномесечен период след избирането си.

Сигналът до ОИК беше подаден от някогашният кмет Атанас Камбитов, съгласно който наследникът му не е заличил компанията си в Търговския указател до 4 декември 2019 година и по този начин е нарушил закона за локалното самоуправление, по тази причина би трябвало да бъдат прекъснати пълномощията му. ОИК обаче отхвърли сигнала.

Решението на комисията бе обжалвано в съда от ГЕРБ и още три партии. Сега те получават одобрителен отговор от Административния съд. Съдия Димитър Узунов е безапелационен, че ОИК би трябвало да промени решението си и да приключи мандата на кмета Томов.

Решението на Административния съд в Благоевград може да се апелира пред Върховен административен съд. Ако и там решението бъде доказано, членовете на ОИК ще би трябвало да се съобразят, да прегласуват и да отстранят кмета, а по-късно да се насрочат нови избор

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР