Административният съд София-област отмени решението на Комисията за защита на

...
Административният съд София-област отмени решението на Комисията за защита на
Коментари Харесай

Съдът отмени забраната на КЗК по сделката между ЧЕЗ и Еврохолд

Административният съд София-област анулира решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което антимонополистите не разрешиха договорката сред ЧЕЗ и "Еврохолд " за активите на чешката група в България.

"Еврохолд " желае да придобие посредством записаното в Нидерландия сдружение "Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани " седем компании и от групата ЧЕЗ.

Става дума за "ЧЕЗ България “ АД, „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД, „ ЧЕЗ Електро България “ АД, „ ЧЕЗ Трейд България “ ЕАД, „ Фри Енерджи Проджект Орешец “ ЕАД, „ Бара Груп “ ЕООД и „ ЧЕЗ Информационни и информационни технологии България “ ЕАД. "

Административният съд София-област "връща делото във тип на кореспонденция на Комисията за защита на конкуренцията за ново изговаряне според наложителните инструкции дадени в претекстовете на правосъдното решение " и "осъжда Комисия за защита на конкуренцията да заплати на „ Еврохолд “ разноските по делото в размер на малко над 10 хиляди лв. ", е записано в правосъдното решение.

Пояснено е обаче, че решението може да се апелира с касационна тъжба в 14-дневен период пред Върховния административен съд.

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР