Административният съд - София-град обяви по-рано за нищожно издаденото от

...
Административният съд - София-град обяви по-рано за нищожно издаденото от
Коментари Харесай

Хотел "Маринела" ще обжалва решението на Софийски административен съд

Административният съд - София-град разгласи по-рано за незначително издаденото от основния проектант на столичния регион " Лозенец " позволение за градеж за отчасти надстрояване на конгресния център на хотел " Маринела ".
Хотел " Маринела " ще апелира днешното решение на Софийския административен съд, оповестиха с прессъобщение до медиите от управлението на столичния хотел.

В известието се споделя, че във връзка днешното решението по делото, формирано възоснова на тъжба на „ ВГ “ АД срещу заповед №ДК-10-ЮЗР-101/31.10.2016г. на началника на РДНСК – ЮЗР, с която е анулирано позволение за градеж №160/22.10.2016г., се показва следната позиция:

" Решението на Административен съд – София град /АССГ/ не е дефинитивно.
С постановеното решение АССГ анулира Заповед №ДК-10-ЮЗР-101/31.10.2016г. на Началника на РДНСК - ЮЗР. Именно с тази заповед РДНСК – ЮЗР анулира Разрешение за градеж №160/22.10.2016г.

В допълнение съдът е оповестил разрешението за градеж за незначително.
Постановеното решение обаче, не е финален акт на съда и не е влезнало в законна мощ.
След разбор на претекстовете на съда ще упражним правото си и в законоустановеният период ще апелираме ", безапелационни са от хотел " Маринела ".
Нека напомним, че по-рано през днешния ден от решението на съда се разбра, че архитектът на регион " Лозенец " не е имал пълномощията за издаване на разрешението за утвърждението на строителните бумаги на градеж от второкласен, какъвто обект се явява хотел " Маринела ".

Според съда въз основата на наличните документи излиза наяве, че част от постройката бива отделена и е показана не като цялостен хотелски комплекс, а като надстрояване на едноетажна нежилищна постройка – казино. Така била прегледана единствено част от " Маринела ", тъй че да дава отговор на условията, които са подготвеност на един областен проектант, показват от СГП.

Според отсъждането на съда обаче, става въпрос за една постройка и по този метод хотелският комплекс попада във второкласен и не е от пълномощията на районния проектант да издаде позволение за градеж.
Решението на съда обаче не е дефинитивно и може да бъде обжалвано, както и имат намерение да създадат ръководителите на елитния хотел.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР