Административният съд-София град е отменил три запора върху имущество на

...
Административният съд-София град е отменил три запора върху имущество на
Коментари Харесай

Съдът е отменил запори на НАП върху имущество на Божков за 295 млн. лв

Административният съд-София град е отменил три запора върху имущество на компании на Васил Божков на обща стойност 295 милиона лв.. Решението на съда е дефинитивно, оповестява " Сега ".

По решение на Национална агенция за приходите от март тази година са наложени първите два запора за общо 273 милиона лв. върху компанията на Васил Божков - " Ню геймс " АД. През тази компания той управляваше моментните игри на " Националната лотария ".

" Ню геймс " притежаваше 5-годишен лиценз за десетки разновидности на моментните
лотарии. На 14 февруари тази година, след акцията на прокуратурата против хазартния необут, Комисията по хазарта издаде два акта за определяне на обществени държавни вземания против " Ню геймс ". Единият акт е за 47.6 милиона лв., а след и втори за 188.2 милиона лв., плюс 35 млн. лв. рента за веселба. Комисията внезапно реши, че методиката, по която са събирани таксите върху хазартните игри на Божков, е неверна и дължимите суми би трябвало да се преизчислят.

Допуснато бе авансово осъществяване на двата акта на комисия, което бе обжалвано в съда, само че компанията на Божков загуби делото. Самите актовете са обжалвани в съда всъщност и се чака изговаряне. Ако и това дело бъде изгубено от държавните институции, компанията на Божков може да заведе дело против страната за нанесените вреди.

На 21 февруари обществен реализатор е наложил обезпечителни ограничения поради двата акта за 273 150 550 лева и лихвите върху тях. Запорът е върху банкови сметки, депозити, движимости и пари в трезори, суми на доверително ръководство в банка, както и върху 16 автомобила.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР