Административният регион със специален статут Хонконг може да е разположен

...
Административният регион със специален статут Хонконг може да е разположен
Коментари Харесай

Регионът с население колкото България, където всеки седми е милионер

Административният район със специфичен статут Хонконг може да е ситуиран на повърхност 40 пъти по-малка от България, само че неговото население е колкото на страната ни - малко над 7 милиона души.

Нещо повече, мегаполисът предлага един от най-високите стандарти на живот в света и това е обяснимо, като се има поради, че съгласно калкулации на Citibank всеки седми там е милионер.

Според изчисленията на финансовата институция през предходната година там милионерите в Хонкон са били един милион, само че не в американски, а в хонконгски долари. Тези, които от своя страна имат най-малко 10 милиона хонконгски долари, равняващи се на 1,27 милиона щатски $ са 68 000 души, написа Business Insider.

В проучването си от Citigroup включват всички, живеещи в Хонконг и притежаващи депозити, участия във фондове и компании като акционери, чиято обща стойност е най-малко 1 милион хонконгски $.

Експертите изясняват, че огромният растеж на богатите хора в мегаполиса през последните години е вследствие на растежа на фондовия пазар там, както и на цените в имотния бранш.

Основният показател на борсата Hang Seng единствено през 2017 година е скочил с 36 на 100, а цените на жилищата са се нараснали с 14 на 100, носейки в допълнение благосъстояние на жителите на Хонконг.

" Броят на милионерите ще продължи да се усилва през 2018 година. Фондовият пазар продължава да се оправя добре, а цените в имотния бранш ще продължат да порастват ", предвижда ръководителят на комерсиалното банкиране на Citigroup в Хонконг Лорънс Лам.

През последните години жилищата са във фокуса на вложителите в района, като към 70 на 100 от активите на милионерите там са в недвижимо имущество. Значителна част от техните инвестиции са и в парцели в чужбина.

Все отново източникът на приходи за богаташите в страната е друг, като 55% от тях признават, че огромна част от техните са от заплата. Останалата част показват като главен източник вложения или завещание от фамилията. Само за 21% най-големият източник на приходи е личен бизнес.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР