Административните ръководители на апелативните, окръжните и не малка част от

...
Административните ръководители на апелативните, окръжните и не малка част от
Коментари Харесай

Гешев се оплака от безпрецедентен натиск от президента Радев

" Административните ръководители на апелативните, окръжните и не дребна част от районните прокуратури от страната - ние всички не сме тук поради персонални офанзиви против основния прокурор.
Възприемаме всичко това като част от работата си. Република България бе подложена от невиждан политическо-партизански напън от президента ", сподели основният прокурор Иван Гешев на ексклузивен брифинг в Съдебната палата.
Заедно с него са шефовете на всички прокуратури, представители на Асоциацията на прокурорите и прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет
. Искам да кажа, че всички чиновници и следователи тук се гордеят с работата си против олигархията и мафията, поради които продължаваме да сме най-бедната страна в Европейски Съюз ", добави Гешев пред медиите.
" Прокуратурата е друга и времето на двойните стандарти свърши. Освен бедните жители, в пандизите да влизат и политиците, които ги грабят. Тук сме с цел да кажем, че
Вчера т нар. обединител на нацията сподели, че българската прокуратура е мафия - нещо, което не си разреши даже приватизатора Иван Костов. Той приказва за светлина, само че се съюзява с тъмнината, олигарсите и политиците ограбили нашия народ ", сподели още той.
Главният прокурор сподели, че няма да допусне кражбите да не престават, както през 1989 година.
" Прокуратурата не раздава присъди. Българският самостоятелен съд дава присъди. Не е проблем на прокуратурата, че Узунов получава решения на Върховния административен съд преди да са подписани и оповестени. Съдейства за основаване на български паспорт на съветски жител, който е евентуална заплаха за сигурността на страната ", изясни Гешев.
Не е наша отговорност, че Милушев получава документи с класифицирана информация, изнесени от Военното разузнаване и са държавна загадка, както и са сложени под опасност хора, работещи за националната сигурност на България и работещи отвън България, сподели Гешев.
Единственото, което интересува българската прокуратура е съществуването или неналичието на доказателства за закононарушения, засягащи националната ни сигурност.
Няма да разясня петте кашона с документи - класифицирани документи, строго секретни, секретни, както и действен проект за дейности против Златко Баретата. Обществото ще бъде осведомено с цялата информация по тези каузи, отсече Гешев.
Съзнателно не се обръщам към Радев като президент, само че той би трябвало да отговори на обществото знаел ли е за всички условия, светлина или мрачевина желае в президентската институция и да уточни на жителите къде в конституцията има имунитет за закононарушения на служители от президентството, попита Гешев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР