Административни санкции грозят собствениците на 177 прасета в Сливенско. Те

...
Административни санкции грозят собствениците на 177 прасета в Сливенско. Те
Коментари Харесай

Глобяват собственици на прасета в Сливенско

Административни наказания грозят притежателите на 177 свине в Сливенско. Те не са спазили издадени от ОБДХ наставления. Това оповестяват от пресцентъра на Областната администрация, представени от „ Фокус ”. От там прибавиха, че в 24 обекта от вида „ заден двор “ в област Сливен към момента се отглеждат такива. И прецизираха, че  стопаните могат непринудено да заколят животните си, с цел да усвоят месото им. Така ще бъде избегната насилствената евтаназия.

``
реклама

В случаите, когато се постанова да се пристъпи към евтаназия, ще се проучат опциите за потреблението на екарисаж за унищожаването на умъртвените животни. Ветеринарни експерти предложиха да се възстановят така наречен трупни ями в обитаемоте места, защото битката със болестта може да отнеме по-продължително време. Към момента построените селективни клопки за улов на диви свине са 32, като множеството от тях са в община Нова Загора.

Броят им е непълен, основаването на нови продължава. Представители на ловните дружинки предложиха да им се даде опция да употребяват част от импортираните финансови отчисления за построяването на селективни клопки и за закупуване на дезинфектанти. Списъците на стопаните от 20-километровите зони, които непринудено са заколили домашните си свине, са направени. Съществува обаче опция те да бъдат допълнени. Въз основа на тези описи ще бъдат изплатени компенсациите за стерилизация на обектите от „ вида заден двор “, попадащи в зоните на разпространяване на африканска чума. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР