Административен съд - Перник постанови да бъде спряно предварителното изпълнение

...
Административен съд - Перник постанови да бъде спряно предварителното изпълнение
Коментари Харесай

Административен съд - Перник спря заповедта на РИОСВ за преустановяване дейността на два парогенератора на ТЕЦ Република

Административен съд - Перник постанови да бъде спряно предварителното осъществяване на заповедта на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда, с която бе подредено краткотрайно прекратяване на активността на двата съществени парогенератора на Топлоелектрическа централа "Република ".

Това оповестиха от съда. Спирането на парогенератор 4 с номинална мощ 48 MW и парогенератор 5 с номинална мощ 148 MW беше наложено заради открито потребление на забранен тип гориво - биомаса от "Топлофикация Перник " в нарушаване на издаденото сложно позволение на предприятието.

Мярката влезе в действие на 5 септември за попречване на замърсяване на околната среда. Оттогава 20 000 клиенти на топлоснабдителното сдружение са без топла вода.

Определението на пернишките магистрати не е дефинитивно, предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен период.

"Топлофикация " изнася складираната биомаса, както и RDF отпадъкът, съхраняван в двора на Топлоелектрическа централа "Република ", заяви през днешния ден кметът Вяра Церовска, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР