Административен съд-Кюстендил потвърди наказателно постановление на началника сектор Пътна полиция-Кюстендил,

...
Административен съд-Кюстендил потвърди наказателно постановление на началника сектор Пътна полиция-Кюстендил,
Коментари Харесай

Наказват без книжка шофьор, прелетял със 110 км/ч на селски път

Административен съд-Кюстендил удостовери наказателно разпореждане на началника бранш Пътна полиция-Кюстендил, с което на водач, минал през село Багренци със 110 км/ч, е наложено административно наказване „ санкция “ в размер на 750 лева и „ отнемане от право да ръководи МПС “ за период от три месеца. Първоинстанционният Районен съд-Кюстендил бе отменил наказателното разпореждане.
 

Шофьорът е глобен, за това, че на 11.06.2017 година, в 18.45 ч., в с.Багренци, по път ІІ-62, при позволена за обитаемо място скорост на придвижване от 50 км/ч, е управлявал МПС с 110 км/ч (наказуема скорост 107 км/ч след приспаднат толеранс в интерес на водача). Нарушението е открито и снимано с техническо средство за надзор на разпоредбите за движение TFR-1M - направен е клип.

“С държанието си водачът е нарушил законовата наредба на чл.21, ал.1 Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП)и вярно и законосъобразно е притеглен към административнонаказателна отговорност по чл.182, ал.1, т.6 от ЗДвП. Правилно е несъмнено превишаването на скоростта (след приспаднат толеранс в интерес на водача) и съгласно него е наложено наказването в рамките, заложени от закона (за превишаване над 50 км/ч - санкция 700 лева, като за всеки последващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч санкцията се усилва с 50 лева.) ”, написа в претекстовете на тричленен състав на Административен съд-Кюстендил. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР