Административен съд - Бургас отново ще трябва да се занимае

...
Административен съд - Бургас отново ще трябва да се занимае
Коментари Харесай

Съдът в Бургас трябва да премери точно оранжерията в Росенец

Административен съд - Бургас още веднъж ще би трябвало да се занимае със събарянето на оранжерията в парка " Росенец " . Това постановява Върховният административен съд, който връща делото за разглеждане от нов състав.

Според Върховен административен съд има неизяснени в действителност условия по отношение на най-важното събитие - размера на разпоредения за унищожаване обект . Установено е, че има разминаване в квадратурата на оранжерията и наличния в парцела обект, открит от съдебно-техническата експертиза.

Административно дело във Върховен административен съд през 2021 година беше формирано по тъжба на сдружението " Хермес солар " ООД против събарянето на оранжерията, което срутване бе постановено с решение на административния съд в Бургас, удостоверил заповед на заместител - кмета по строителство от 11.12.2020 година

В заповедта на срутване оранжерията е разказана като 400 кв. метра , а при експертизата след това станало ясно, че тя е над 900 кв. метра. По тези условия не излиза наяве коя тъкмо част от нея би трябвало да бъде съборена.
 Комисията
Комисията " Росенец ": " Хермес Солар " има 9 дка, плюс 6 без пояснение

Ще извикат на излушване шефовете на ДНСК и НСО

Конкретният градеж би трябвало да бъде индивидуализиран тъкмо , съгласно висшите съдии, защото това е причина за доброволното му или наложително унищожаване.

В решението се показва и че долната инстанция е следвало да бъде назначена спомагателна съдебно-техническа експертиза. Освен това Върховен административен съд показва, че не е изяснена и годината на изграждане на обекта , която е от значително значение за използването на режима на толерантност. Административен съд - Бургас е следвало да откри действителната година на създаване на обекта. За това е възможно събирането на единствено на писмени и гласни доказателства, само че и на допускането и приемането на съдебно-техническа експертиза.

Посочените нарушавания на съдопроизводствените правила са основни са спънка пред касационната инстанция - Върховен административен съд, да се произнесе по съществото на разногласието.

Припомняме, че през октомври месец за срутване на два обекта, които са нелегално издигнати. За всяка обособена постройка, в това число и за пристанището се организират обособени процедури.

В предходния парламент бе образувана краткотрайна комисия, която да се занимае с тематиката " Росенец ", само че нейните съвещания. На този стадий това Народно заседание още не е конституирало комисиите си.
 Росенец като Бермудския триъгълник - по какъв начин
Росенец като Бермудския триъгълник - по какъв начин " изчезнаха " 110 дка общинска земя

Константин Бачийски е изумен от незаинтересоваността на комисия " Росенец "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР