Административен съд – Варна осъди Българска народна банка да заплати

...
Административен съд – Варна осъди Българска народна банка да заплати
Коментари Харесай

Съд осъди БНБ да плаща обезщетение заради КТБ

Административен съд – Варна осъди Българска национална банка да заплати на физическо лице обезщетение за имуществени вреди в размер на близо 5 000 лева Вредите са претърпени в интервал от няколко месеца през 2014 година, в резултат на осъществено от Българска народна банка нарушаване на правото на Европейския съюз, изразяващо се в невземане на решение за оповестяване на неналичност на депозитите в „ Корпоративна комерсиална банка “ АД в императивния период от пет работни дни. Не е спазена наредба на Европейския парламент и на Европейски Съюз, по отношение на схемите за гарантиране на депозити.

Делото е формирано по два желае на пострадалия срещу Българска народна банка за сумата от 500 лева, представляваща рента за забавено заплащане на сумата от 100 000 евро - обезпечения размер на вложенията на ищеца в КТБ, както и за сумата от 32 950 лева, представляваща разликата сред размера на вложенията на ищеца в КТБ и изплатения му обезпечен депозит.
 След 8 месеца прокуратурата прати в съда квесторите на КТБ След 8 месеца прокуратурата прати в съда квесторите на КТБ
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския градски съд обвинителен акт против двама от квесторите на Корпоративна комерсиална...

Решението е на първа инстанция и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен период от съобщаването му.

С цялостния текст на Решението можете да се запознаете. 

 

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР