Административен съд – София-област отмени рекордната глоба от близо 15

...
Административен съд – София-област отмени рекордната глоба от близо 15
Коментари Харесай

Съдът отмени рекордната глоба от близо 15 млн. лв., наложена на "Метро"

Административен съд – София-област анулира рекордната санкция от близо 15 млн. лв., която беше наложена на " Метро Кеш енд Кери България " от Комисията за отбрана на конференцията (КЗК). Компанията беше глобена при започване на тази година поради рекламен клип след тъжба на съперника " Лидл България енд Ко ", оповестява " Капитал ". Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен период от съобщаването му на страните.

Поводът за производството е видеоклип на " Метро Кеш енд Кери България " с обръщение " Не сменяй усета, смени магазина. При нас италианската седмица е през цялата година. Метро. Имаме го. " Според съда провежданите от " Лидл " рекламни акции под формата на " тематични седмици " не са изключителни и не се организират единствено от тази верига.

Регулаторът счита, че в рекламните клипове е налице индиректно идентифициране на съперника " Лидл ", който провежда тематични седмици от 2012 година до момента, по време на които се оферират артикули, типични за кухните на някои страни, известни с обичаи в кулинарията.

Повече по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР