Административен съд – Благоевград даде ход на делото, образувано по

...
Административен съд – Благоевград даде ход на делото, образувано по
Коментари Харесай

Съдът брои бюлетини в две секции в Банско и откри 6 - отчетени грешно

Административен съд – Благоевград даде ход на делото, формирано по тъжба на Петър Сакарев, претендент за общински консултант от листата на ГЕРБ в община Банско. Той апелира решение на Общинска изборна комисия – Банско за установяване изборните резултати за общински съветници. Решението е оспорено с доводи, че е издадено въз основа на погрешни записани данни в протокола на ОИК – Банско.

Съдът позволи инспекция истинността на вписаните данни в протоколите на посочените от Сакарев секционни комисии №4 и №7. Извършената инспекция в правосъдна зала, посредством оглед и броене на бюлетините, откри неотчетени в протоколите на секционните комисии, надлежно и в протокола на ОИК – Банско, шест действителни бюлетини с преференция за жалбоподателя.

Съдът разпореди правене на математическа експертиза, която да откри трансформира ли се изборната квота и разпределението на мандатите, отразени в оспореното Решение на Общинска изборна комисия – Банско за установяване изборните резултати за общински съветници в община Банско.

Следващото съвещание е планувано за 14 ноември.

Тони Маскръчка
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР