Адм. Емил Евтимов, началник на отбраната, обясни по БНТ какво

...
Адм. Емил Евтимов, началник на отбраната, обясни по БНТ какво
Коментари Харесай

Адм. Емил Евтимов: Ние правим всичко възможно обществото ни да се чувства защитено

Адм. Емил Евтимов, шеф на защитата, изясни по Българска национална телевизия какво е положението на българската войска една година след началото на войната в Украйна: 

" Годината радикално промени обстановката в целия свят. Смятам, че изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще, само че въпросът, който вълнува обществото е: би трябвало ли българските жители да се усещат предпазени, сигурни. Мога твърдо да заявя, че ние вършим всичко допустимо българските жители, обществото ни, да се усеща предпазено и несъмнено, както и всички страни в източния фланг на НАТО. 

Моята отговорност е да подкрепям отбранителните качества на българската войска да се развиват и българската войска да се модернизира. На 15 февруари предходната година предоставих на парламентарно показаните партии обстоен разбор за положението на армията ни. В края на моя разбор приканих да се работи ускорено и показах планове. 

До средата на годината нямаше прогрес. Чак по-късно. Обнадежден съм. Надявам се, че в предизборната акция въпросите за модерницзацията на българската войска ще бъдат показани образно. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР