Адия и Адриал Надараджа са братче и сестриче, родени в

...
Адия и Адриал Надараджа са братче и сестриче, родени в
Коментари Харесай

Близнаците, които с раждането си поставиха рекорд на Гинес

Адия и Адриал Надараджа са братче и сестриче, родени в Канада, когато са още едвам на 22 седмици. Те се раждат с цели 126 дни по-рано, в сравнение с би трябвало и по този начин слагат връх на Гинес за най-недоносените близнаци в света. Досега на първото място бяха близнаци, родени 125 дни по-рано в американския щат Айова.
 Клетки от бебето живеят в майката
Клетки от бебето живеят в майката

Помощници или вредители

Доносената бременност нормално трае 40 седмици, което значи, че Адия и Адриал Надараджа са прибързано родени с 18 седмици. Според Рекордите на Гинес, в случай че бебетата се бяха родили даже един час по-рано от 22-рата си седмица, от болничното заведение даже е нямало да се опитат да ги спасят.

Всъщност майката Шакина Раджендрам стартира да ги ражда, когато са едвам на 21 седмици и пет дни. Тогава лекари ѝ споделят, че бебетата " не са жизнеспособни " и имат " 0% късмет за оцеляване ", а болничното заведение отхвърля да спомага за такава ранна бременност. Повечето лечебни заведения не се пробват да спасят бебета, родени преди 24-тата до 26-тата си седмица.

Двойката обаче съумява да се реалокира в болничното заведение Mount Sinai в Торонто, която разполага със профилирано поделение за интензивно лекуване на новородени. Въпреки мощното си кървене, майката прави всичко допустимо да задържи бебетата за още няколко часа.

В последна сметка водите ѝ изтичат по-малко от два часа откакто бебетата са към този момент 22 седмици в утробата. За благополучие Адиа и Адриал Надараджа изживяват първата си година, макар сериозните проблеми първоначално, написа BBC.
 Зия Павал и Захад - транссексуалната двойка, която сподели фотоси от бременността
Транссексуалната двойка, която сподели фотоси от бременността

Бебето към този момент се е родило

" Гледахме по какъв начин бебетата съвсем умират пред очите ни доста пъти. Въпреки че към момента са деликатно следени от лекарите, близнаците се оправят ужасно ", споделя майката - Шакина Раджендрам.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР