Adidas описва своята марка като три паралелни успоредни ивици с

...
Adidas описва своята марка като три паралелни успоредни ивици с
Коментари Харесай

Трилентовата търговска марка на Adidas беше обявена за невалидна от Съда на ЕС

Adidas разказва своята марка като " три паралелни успоредни линии с идентична широчина, ситуирани върху стоката, без значение в коя посока ".

© Michael Dalder Съдът на Европейския съюз разгласи марката на Adidas, изобразяваща три успоредни ленти, за невалидна. Причината е, че ѝ липсва характерен темперамент, който да разрешава всички 28 членки на Европейски Съюз да я разпознаят, оповестява Reuters.

Окончателно решение

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Марката е записана през 2014 година, само че две години по-късно против нея е отправено искане за оповестяване в нищожност, подадено от белгийската компания Shoe Branding Europe BVBA. След това Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO) взема решение, че тя не е трябвало да бъде записана.

Трите линии бяха избрани като неразпознаваеми от Съда на Европейсия съюз.

Конкретната причина е, че не се е сдобила с характерен темперамент на територията на Европейски Съюз. Това решение беше доказано през днешния ден от Съда на Европейския съюз, който отхвърли жалбата на Adidas към EUIPO.

" Общият съд установи, че EUIPO не е позволила неточност в преценката, когато е приела, че Аdidas не е потвърдила, че въпросната марка е била употребена на цялата територия на Европейски Съюз и че вследствие на това е придобила характерен темперамент на тази територия ", написа в мнението на съда.

Спорът за лентите

Германският производител на спортно облекло съобщи, че решението визира единствено съответна приложимост на признака. В момента промишлеността се сблъсква с различия по отношение на комерсиалните марки и патентите, защото водачите в бранша се пробват да разграничат своите артикули и да оправдават високите цени на стоките.

Adidas разказва своята марка като " три паралелни успоредни линии с идентична широчина, ситуирани върху стоката, без значение в коя посока ". Компанията обаче не съумя да се отбрани от Shoe Branding Europe, с която води спор от близо 10 години. Същият Съд на Европейския съюз разгласи комерсиалната марка на белгийското дружество за невалидна преди две години, заради повода, че лентите на логото ѝ доста наподобяват на тези на Adidas.

Adidas трябваше да потвърди, че обликът на трите ленти " се е сдобил с характерен темперамент на територията на Европейски Съюз ". Това значи компанията да е сигурна в известността на марката от клиентите, които ясно да разграничават продуктите ѝ от тези, създадени от други компании.

Съдът показва, че марката не съставлява някакъв пример, а е " елементарна фигуративна марка ". Adidas, която още може да апелира пред Съда на Европейския съюз, съобщи в свое изказване, че решението е лимитирано единствено до знака с три линии и не оказва въздействие върху други предпазени използва на марката в Европа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР