Adidas гледа право към звездите в името на своите иновации.

...
Adidas гледа право към звездите в името на своите иновации.
Коментари Харесай

Adidas ще тества продуктите си в Международната космическа станция

Adidas гледа право към звездите в името на своите нововъведения. Компанията започва многогодишно партньорство с Националната лаборатория на Съединени американски щати на Международната галактическа станция (МКС), написа CNN.

" Партньорството се реализира поради общия фокус върху нововъведенията сред Аdidas и Националната лаборатория на МКС на Съединени американски щати. Първоначалните диалози доведоха до концепцията за оптимално увеличение на неповторимите лабораторни характерности на Международната галактическа станция като микрогравитацията, които имат за цел да се изследват продуктите, взаимно с нашия опит за човешкото показване и благоприятни условия, който сме придобили при работата със спортисти ", съобщи вицепрезидентът на световната бранд тактика на компанията Джеймс Карнес.

Първата фаза на партньорството ще се концентрира върху нововъведенията на продуктите посредством тестването им в микрогравитация. Според НАСА това е положението, при което хората или обектите наподобяват безтегловни.

Adidas към този момент е доставила футболни топки на МКС по време на товарна задача по-рано тази година, с цел да организира опити в опит да разшири разбирането за полетните характерности оттатък Земята.

" Уникалните условия на Космоса обезпечават идеалната среда за разкриване на незнайното ", споделя Кристин Крец, вицепрезидент на програмата за партньорства на МКС. " Например микрогравитацията е единственото положение, при което можем да следим съответни опити като държанието на въртяща се футболна топка без да прекъсваме въздушния поток и външните опори, които я държат на мястото си. Наличието на надзор върху избрани променливи ни разрешава да организираме проби и да събираме избрани прозрения, които на Земята не бихме могли да създадем ", добави той.

Без гравитацията и въздушното противодействие да изкривяват формата, траекторията на полета на топката и полетното ѝ въртене, откривателите могат да се концентрират върху тестване на други променливи. Така Adidas могат да употребяват наученото от тестванията за дизайна на формата на топката, за дизайна на повърхността ѝ и материала, от който да се проектират идващите модели.

Компанията ще бъде и първата, която ще тества усъвършенствания на обувките в Космоса като възнамерява да тества технологията си Boost. Тя се употребява в пяната, която Adidas прибавя в някои от най-популярните и комфортни обувки. Това би могло да повлияе на продуктивността и комфорта на съществуващите модели, като в същото време проправя пътя към нововъведенията в новите артикули.

Тестовете би трябвало да стартират при започване на идната година и астронавтите ще опитват, с цел да ревизират дали е допустимо да се произведат подметки с технологията Boost с разнообразни размери на частиците, което съгласно компанията би могло теоретично да усъвършенства продуктивността и комфорта.

От Adidas обявиха, че също по този начин възнамеряват да изследват човешките характерности и резистентност посредством режима на физическа подготовка, създаден от астронавтите.

Както към този момент знаем, астронавтите би трябвало да преминат през строга стратегия на образование, с цел да са подготвени за тежките условия на Космоса, а компанията за спортни артикули се надява да усъвършенства издръжливостта и силовите тренировки, като учи изискванията, нужни за подготовка за галактически пътувания.

Adidas възнамерява да изследва и обсега на придвижване на самото човешко тяло и по какъв начин мускулното развиване и недоразвитост го засягат, когато липсва гравитация. С тези данни от спортния гиганг се надяват да оказват помощ на спортистите да се приготвят по-добре, да имат по-добри резултати и да се възвръщат по-бързо в Космоса и откакто се приберат на Земята.

" В Adidas имаме вяра, че посредством спорта имаме силата да променяме животи и желаеме да се научим по какъв начин да го създадем наличен за всички, където и да отиде човечеството - на Земята, в Космоса и оттатък него ", споделя Карнес. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР