Аделина Радева е новият водещ на сутрешния блок на NOVA

...
Аделина Радева е новият водещ на сутрешния блок на NOVA
Коментари Харесай

Официално: Първи работен ден на Аделина Радева в Нова телевизия

Аделина Радева е новият водещ на утринния блок на NOVA „ Здравей, България ”. Заедно с Виктор Николаев тя ще сервира на феновете най-актуалната информация и любопитни разбори на тематиките на деня, оповестиха от медията.

Все още обаче не се оповестява по кое време тъкмо ще е първото появяване на Радева в ефира на „ Здравей, България ”.

„ Познавам добре работата на Аделина и имам вяра, че със своя дълготраен опит и мощно екранно наличие тя ще способства за затвърждаване триумфа на утринния блок на NOVA. Професионалното й партньорство с Виктор Николаев стартира още преди години и в този смисъл присъединението й към „ Здравей, България “ е естествено продължение на пътя, който им следва за извървят като работен тандем ”, разяснява Вяра Анкова, общоприет шеф " Информация " в Нова Броудкастинг Груп.

Аделина Радева започва кариерата си като радио водещ в ефира на FM+. В интервала 2000-2006 година е сътрудник на Нова телевизия в Атина. Прави репортажи и за българската секция на Deutsche Welle от гръцката столица.

През 2008 г, след завръщането си у нас, стартира работа в Българската национална телевизия. Водеща е на централната новинарска емисия от 2011 година насам, на публицистичното предаване за вести, разбори и мнения " Още от деня " (2016-2017) и на утринния блок „ Денят стартира ” (в интервала 2008-2011), където за първи път е екранен сътрудник с Виктор Николаев.

Автор е на документални филми за събитията в Гърция за рубриката „ В кадър “ на дирекция „ Информация “, на разнообразни телевизионни студия и изключителни излъчвания на дирекция „ Програма “ в Българска национална телевизия и на поредност от репортажи за новините на БНТ1.

Завършила е Държавния каподистрийски университет на Атина, компетентност „ Комуникации и средства за всеобщо информиране ”. Следвала е „ Класически филологии ” в Софийски университет „ Св. Климент Охридски ”.

„ Признателна съм за доверието и с подготвеност одобрявам предизвикването да бъда част от водещата медийна компания в страната. За мен е наслаждение да работя още веднъж в екип с Виктор Николаев и съм сигурна, че ни предстоят доста триумфи дружно ”, споделя Аделина Радева.

Миналата седмица стана ясно, че новият програмен шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков ще стане водещ на публицистичното предаване на малкия екран " Още от деня " на мястото на Аделина Радева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР