Адекватни и достатъчни са сегашните мерки в столицата. Въвеждането на

...
Адекватни и достатъчни са сегашните мерки в столицата. Въвеждането на
Коментари Харесай

Фандъкова: Засега няма да затваряме столицата. По-строги мерки не се предвиждат

Адекватни и задоволителни са сегашните ограничения в столицата. Въвеждането на нови не се планува на този стадий. Градът няма да бъде затварян.
Това съобщи пред Българската национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Изказването й идва на фона на затегнатия надзор за носенето на защитни маски на закрито и влязлята в действие от през днешния ден заповед на здравния министър, която ги направи наложителни и на открити публични места в “висок риск”, на които има скупчвания на хора.

“От началото на седмицата в градския превоз, там инспекциите се реализират от Центъра за градска подвижност и полицията, има 17 акта за неносене на маски и 4 предупредителни протокола от страна на полицията”, уточни Фандъкова.

Тя съобщи, че многопрофилните общински лечебни заведения в столицата все още са в устойчиво положение. По думите й най-важното е да запазим здравната система и опцията на медиците ни да се лекуват. Това съгласно нея изисква сериозна дисциплинираност и отговорност от всеки един от нас. Такава по думите й се вижда.

" В 3 от общинските лечебни заведения имаме COVID-19 отделения, увеличени са и местата, казусът е с обезпечаване на медицински сестри и лекари експерти тук-там. Самите лечебни заведения са задоволително снабдени, имаме и аварийна опция ", сподели тя.

За да се избегне скупчването на хора в пиковите часове на метростанциите, от през днешния ден от Столичната община пускат аварийни влакове, с цел да се съкрати интервала на очакване. Водят се и диалози да има опция да се закупуват билети от водачите единствено при положение, че самите те са съгласни да го вършат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР