Адът на ГКПП „Кулата продължава вече четвърти ден. В 7:20

...
Адът на ГКПП „Кулата продължава вече четвърти ден. В 7:20
Коментари Харесай

Отново километрични опашки по границата с Гърция

Адът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата " продължава към този момент четвърти ден. В 7:20 часа в неделя заран опашката от коли, пътуващи за Гърция, беше дълга 2 километра.

Изходът на автомагистрала „ Струма ", директно преди Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата ", е затапен изцяло.

Пътуващи разясниха пред БГНЕС, че за море би трябвало да се тръгне в 3 часа през нощта от Благоевград, а попаднали в запушване преди пункта споделиха, че ще стигнат в южната ни съседка тази вечер.

Пред пункта чакат и доста рейсове, пренасящи туристи от по този начин наречените „ екскурзии за един ден ". Те са желани в югозапада защото за 25 лв. може да се прекара един ден на морето. Тръгва се в 6 часа сутринта и се прибира към 20 часа, само че в този трафик действително на море в Гърция максимумът на престоя е 6 часа.

„ Основната причина за тапите е увеличеният трафик. Пътникопотокът се е нараснал с към 25% спрямо предходната година ", изясни шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция " Светлан Кичиков пред NOVA.

Той увери, че обработката на един автомобил лишава не повече от 30 секунди. Забавянето се получавало, тъй като постоянно пътуващите не държали на едно място всичките си документи.

Кичиков моли към майките и бащите, които пътуват с децата си в отсъствието на другия родител, да носят освен оригинала, само че и копие от декларациите за извеждане на малчуганите зад граница.

„ Преминали сме на омекотен режим на обработка на документите на жители на Европейски Съюз ", сподели още Кичиков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР