Адаптогени наричаме тези билки, които спомагат за набавянето на енергия

...
Адаптогени наричаме тези билки, които спомагат за набавянето на енергия
Коментари Харесай

Не е за вярване, но тези билки премахват СТРЕСА и напрежението

Адаптогени назоваваме тези билки, които спомагат за набирането на сила и работят успокояващо при по-напрегнати положения. Обикновено в такива обстановки прибягваме до питиета и храни от рода на шоколад и кафе, само че пък за какво да вредим в допълнение на организма си, като можем да си набавим нужната сила от природата?

Адаптогените са тук точно за тази цел. Направените изследвания и проучвания потвърждават, че тези билки потискат хормоните на напрежението – адреналин и кортизол, и подтикват тези на щастието – допамин, серотонин. Освен това, други изследвания сочат, че адаптогените имат и свойството да забавят процесите не стареене. 

Те спомагат да намалите напрежението в всекидневието и да се заредите с доста сила, само че би трябвало да споменем, че са мощни билки с доста дейни съставки, по тази причина е целесъобразна консултацията със експерт преди приема на която и да е от тях.

А в този момент дано забележим кои са най-хубавите адаптогени измежду естествените ни ресурси:

Ашваганда
Кои са трите най-ценни билки за белия дроб?
Здравето на белия дроб е от основно значение за цялостното здравословно положение на организма. Липсата на пълноценно дишане е пагубно...

Тази билка е много известна още преди епохи в аюрведическата просвета. Смята се, че тя спомага при болести като диабет, кожни болести, стомашно-чревен дискомфорт, ставни болки, отмалялост и други А също така, ашваганда покачва силата денем и се бори със стресовите хормони. Проведени са проучвания за доказване изгодите на ашваганда върху умората и напрежението.

Тулси

Тулси е билка, която е известна измежду хората с наднормено тегло, защото тя взима присъединяване в процесите за нормализиране на кръвната захар и неприятния холестерол. Наред с тези качества, билката спомага и за болести и неразположения като болки в гърба и ставите, кожни болести, проблеми с отделителната и пикочната система, диария, астма, тресчица, артрит, кашлица, повръщане, неприятно храносмилане, очни и кожни болести и така нататък – описът е дълъг, а за оправянето с изброените проблеми може да помогне точно адаптогенът тулси.

Женшен

Женшенът пък е на респект от стотици години в източните култури. И има за какво. Той спомага за нормализиране положения като нараснала кръвна захар, повишен холестерол, отмалялост, проблеми с липидния профил и други Билката редуцира възпаленията в тялото и взе участие в битката с процесите на стареене.
Най-добрите билки за стоманен имунитет в сезона на гриповете!
Кои са най-хубавите билки и естествени артикули, подсилващи имунитета? Бъз Сиропът от бъз е доста потребен. Той покачва имунитета и дейс...

Годжи бери

Годжи берито се счита за мощен антиоксидант и даже за суперхрана, защото изгодите му са всеобхватни. Спомага за детоксикирането на тялото, закъснение на стареенето, повишение на силата, съкращаване на напрежението, подсилване на органите в тялото и така нататък

Куркума

Куркумата използваме и за подправяне на много храни, тъй че сигурно не ни е непозната, само че знаем ли за потребните й свойства? Противовъзпалителни, антиоксидантни, антистресови свойства са единствено част от дългия лист. Спомага за нормализиране равнищата на кръвната захар, повишение на силата, понижаване на напрежението и така нататък

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР