Адаптирането на европейското общество и икономика към скоростта на цифровата

...
Адаптирането на европейското общество и икономика към скоростта на цифровата
Коментари Харесай

Мария Габриел: Адаптирането ни към скоростта на цифровата трансформация е от най-трудните предизвикателства


Адаптирането на европейското общество и стопанска система към скоростта на цифровата промяна е едно от най-трудните провокации, пред които са изправени основателите на политики. Това съобщи българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел при откриването на основната конференция в Брюксел „ Оформяне на политиката в региона на конкуренцията в ерата на цифровизацията ", в която показа водещите трендове в цифровата гражданска война и провокациите пред Европейски Съюз, оповестиха от пресофиса на Европейската комисия.

" Ако илюстрираме обстановката с флот от плавателни съдове, то ние сме изправени пред опцията за стихия. Силният вятър за някои е късмет да плават по-бързо, само че за други носи опасности от поглъщане. Затова е значимо съществуването на вярно съоръжение и нужните умения, с цел да не остане никой зад борда. А отговорността на екипа от капитани е да приложи вярната тактика и да държи решително посоката ", изясни тя.

Подчертавайки смисъла на политиката в региона на конкуренцията за всяка индустриална гражданска война, комисарят акцентира на четири аспекта на единния дигитален пазар, които изискват особено внимание от страна на вземащите решения, промишлеността, гражданското общество. На първо място Мария Габриел означи, че повече от всеки път цифровата промяна визира всички измерения на обществото и стопанската система. Днес е мъчно да посочим област, която не е наранена от цифровизацията. Според нея без значение дали водим телефонни диалози, купуваме или продаваме, учим или пътуваме, търсим работа, ние имаме достъп до информация, до съгласуваност. Ето за какво би трябвало да сме подготвени да действаме по този начин, че всички жители и предприятия да могат да овладеят тази промяна и да се възползват от предлаганите благоприятни условия. Повишената накърнимост и рисковете за сигурността са различен аспект. Комисарят добави, че в една все по-конфликтна геополитическа среда, въпросът за суверенитета и стратегическата самостоятелност ще заема все по-централно място в европейските политики. Европа не може да разчита на ненадеждни участници в технологиите, свързани с сериозната инфраструктура и по тази причина е значимо да осъществяваме тактиките за изкуствения разсъдък, основаването на европейски суперкомпютър, нараснала киберсигурност на Европейски Съюз.

Според Мария Габриел, най-важният аспект са вложенията в хората. Нужна е непрекъсната поддръжка за европейците в цифровия преход, като отчитаме вероятния мащаб на измененията в изискванията на труд и заетостта. „ Трябва да подсигуряваме, че жителите са готови да се възползват от цифровите преимущества, да ги защитим от новите опасности на цифровия живот и да се противопоставим на цифровото разделяне. Цифровото обучение в дълготраен проект следва да бъде приоритет “, уточни тя.

Не на последно място комисарят притегли вниманието върху позицията на Европа в нововъзникващите световни цифрови екосистеми. Според нея тази позиция надалеч не е приемлива (повечето се ръководят от американски и китайски софтуерни гиганти), а измежду 200-те най-големи сдружения да вземем за пример единствено 8 са от Европейски Съюз. Ето за какво Мария Габриел настоя на това, че Европа би трябвало да прояви решителност и да направи нужното, с цел да се подсигурява, че европейските цифрови екосистеми ще си възвърнат софтуерната мощност и ще се активизират нужните политически принадлежности, с цел да стане това действителност. „ Не съществува предизвикателство, което Европа да не може да посрещне, в случай че европейските водачи и жители са решени да се оправят с тях. Нашите последни резултати в региона на защитата, вложенията или конкуренцията демонстрират, че гъвкавостта на Европа за предприемане на дълбоки промени и решителни дейности остава непокътната и постоянна, в случай че съпоставяме в международен проект. По отношение на цифровите технологии, Европейски Съюз има опция да построи метод, друг от всички останали и учреден на полезности, в който индивидът ръководи процесите “, приключи българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР