Адам Кшчот и Жустина Свиети-Ерсетик бяха обявени за най-добри атлети

...
Адам Кшчот и Жустина Свиети-Ерсетик бяха обявени за най-добри атлети
Коментари Харесай

Кшчот и Свиети-Ерсетик са най-добрите атлети в Полша за 2018 г.

Адам Кшчот и Жустина Свиети-Ерсетик бяха оповестени за най-хубави спортисти при мъжете и дамите в Полша за 2018 година. Те бяха наградени на специфична церемония вечер в Бидгошч - градът, който ще бъде хазаин на Европейското отборно състезание от Супер лигата следващата година.

View this post on Instagram
A post shared by Adam Kszczot (@adam_kszczot) on Oct 14, 2018 at 1:26am PDT
Кшчот влезе в историята като първия спортист с три следващи европейски трофеи на 800 метра навън, откакто победи в Берлин през август с персонален връх за сезона от 1:44.59 минути. Тази зима 29-годишният поляк завоюва и първата си международна купа в зала в Бирмингам. С този златен орден той попълни сбирката си с оценки от планетарни шампионати под покрив, защото имаше сребро от Сопот 2014 и бронз от Доха 2010.
 Свиети-Ерсетик завоюва два златни европейски медала в границите на няколко часа, откакто в Берлин първо победи в самостоятелното бягането на 400 метра с персонален връх от 50.41 секунди, а по-късно изведе и щафетата на Полша до златните оценки на 4 по 400 м с 3:26.59 мин. На Световното в зала през март тя приключи четвърта на 400 м и завоюва сребро с щафетата на Полша на 4 по 400 м.

Специална премия беше отредена за именитата Ирена Шевинска, която умря през юни на 72 години. Отличието получи синът й Андрей.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР