Адам Бронстийн е основател на агенцията Pen Name Consulting, която

...
Адам Бронстийн е основател на агенцията Pen Name Consulting, която
Коментари Харесай

Още една „задача за вършене“

Адам Бронстийн е създател на организацията Pen Name Consulting, която предлага услуги в областта на маркетинга, брандинга и основаването на наличие. Редом с това, му остава време да споделя опита си и с читателите на Entrepreneur.com в специфичната си графа за въпроси от бизнесмени.

Днес Лиза от Оклахома пита: Току-що основах компанията си, само че се озорвам с това да се свържа с първите ми клиенти. Помощ!

Отговор: Преди да пускам бизнеса си, бях публицист. И предписание номер едно при писането е да познаваш публиката си.

Много фактори ще дефинират какъв брой е добър един роман. Някои неща са отвън контрола ти, като да вземем за пример какво заглавие ще сложи редакторът на текста. Но това, което сигурно можеш да контролираш, са задаваните въпроси и това от кое място намираш информация, с цел да създадеш текста си.

Преди се майтапих, че писането е работа от две елементи. Първо би трябвало да се разровиш като миньор – в случай че искаш злато или елмаз, би трябвало да копаеш по-надълбоко. Второ, полирането, или писането, получава цялата популярност.

При основаването на потребителска база нещата не са доста по-различни. Искате да разкажете историята зад марката си, само че преди да започнете да полирате маркетинговите си акции, би трябвало да покопаете, т.е. да проучите аудиторията си.

Да се свържете с нея е по-трудно от всеки път, поради шума на обществените медии и другите цифрови платформи. Анкетите и формите за попълване на са задоволителни за това да разберете добре таргет групата си. Ако имате опция, осъществете персонален контакт, в който да чуете тона на гласа, да видите реакциите им. Повечето хора пропущат тази част, тъй като лишава доста време. В доста от изследванията на пазара е включен въпросът за какво един клиент си е купил продукта или услугата, предлагана от марката, само че на него хората дават отговор с нещо, което компанията нормално желае да чуе.

За човешките привички има една техника, наречена „ задания за извършване “, която изисква интервюиране на евентуален клиент, за схващане на неговите потребности и стремежи. Такъв разпит би трябвало да бъде осъществен от човек, кадърен да води изявление, да направи точните умозаключение от него и да даде вярната посока, в която бизнесът ви да се насочи. Преди години в консултантската ми компания наех най-хубавия специалист, който познавам в тази област, и дружно свършихме страхотна работа.

Вместо да дефинира функционалностите, които хората желаят да има продуктът или услугата ви, този способ ще помогне да разберете обществените и прочувствените характерности на потребителя.

Веднъж щом разберете какви са дилемите ви и главните ви клиенти, ще ви бъде по-лесно да продължите с „ полирането “ – ефикасните реклами и обезпечаването на ангажиране в платформите, където най-вероятно са вашите таргет групи.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР