Адалберт Зафиров ще тренира сборния отбор до 17 г. на

...
Адалберт Зафиров ще тренира сборния отбор до 17 г. на
Коментари Харесай

Зафиров тренира китайски отбор

Адалберт Зафиров ще тренира сборния тим до 17 година на китайската провинция Хубей, в която живеят 70 милиона души. Азиатският отбор дойде у нас през вчерашния ден за 23-дневен лагер в комплекс „ Спорт Палас “ в Сливен. Там Зафиров ще управлява подготовката, а китайските треньори ще му оказват помощ и ще натрупат опит. Съществува опция след лагера българският ментор да продължи работата си с тима.

Китайците са у нас според съглашение за съдействие в региона на спорта сред България и Китай, подписано в Пекин през 2016 година от министър Красен Кралев. Тогава той се контракти с сътрудника си Лиу Пън за обмяна на опит, взаимни лагери и други начинания. Благодарение на откритите положителни връзки с Китай през предходната година там работиха като треньори Божидар Искренов и Бисер Хаздай. Те водиха събирателен тим на 14-милионния град Ухан, а в продължение на месец отборът бе на подготовка в България. Кремена Искренова, брачната половинка на Божидар, бе треньор по художествена гимнастика в Китай.

„ За мен това е едно предизвикателство, тъй като имам опит с футболисти от всички възрастови групи и се надявам да бъда потребен “, съобщи Адалберт Зафиров след първата среща с китайските юноши. Той е уредил три контролни срещи против „ Локомотив “ (Пд), „ Верея “ и „ Сливен “, като следва да бъдат контрактувани още най-малко четири мача. Водят се договаряния за контроли и с други наши тимове като „ Левски “, ЦСКА, „ Септември “, „ Нефтохимик “ и други
„ Тези момчета са млади и в този момент за първи път ще се сблъскат с футбола в Европа. Ние ще се постараем те да се усещат добре в България и да им предадем нашите познания “, добави Йордан Лечков, който е първи вицепрезидент на БФС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР