Ад в КАТ с новия данък МПС! - Как ще

...
Ад в КАТ с новия данък МПС! - Как ще
Коментари Харесай

Цвета Попова за данък МПС: Сметките ще са готови на 1 март

Ад в КАТ с новия налог МПС!
- Как ще се дефинира налог МПС по новата разпоредба?

- Данъкът се дефинира съгласно киловатите на колата по цената, избрана от Общинския съвет, година на произвеждане и тази година се умножава по екологичен съставен елемент. Собственикът на автомобила би трябвало да откри каква е екологичната му категория и дали въобще я има. Ако тя е нанесена в талона, притежателят автоматизирано ще употребява облекчението. За коли без евро категория има нарастване на налога. Ако има екологичен клас, само че той липсва в талона, притежателят на колата би трябвало да отиде в КАТ за промяна.

- Ще настъпи ли пъкъл в КАТ, каквито прогнози направиха съветници?

- Когато наредбата влезе в действие, ще се види дали има проблеми. Може да се окаже, че казусът не е огромен.

- Кога би трябвало да се впише в талона екологичната категория, в случай че я
има?


- Поне преди първото заплащане на новия налог. Сметките за налог МПС ще бъдат подготвени до 1 март. Плащането на налога е до 30 юни и всеки, който има въпроси, може да ревизира при нас. Досега съществуване на настоящо катализаторно устройство се доказваше с уверение от годишните механически прегледи, оторизирани сервизи и разнообразни ведомствени организации. В момента законодателят е планувал, че тази екологична категория се удостоверява единствено през автоматизирания указател на КАТ.

- Ако я няма?

- Хипотетично, в случай че данъкът на кола без екологичен клас е 100 лв., притежателят ще заплаща 110 лв.. Ако има Евро 3, данъкът си остава 100 лв.. При Евро 4 ще падне на 90 лв., при Евро 5 ще се заплащат 80 лв., за Евро 6 - 60 лв.. За нова кола, чийто налог до момента е бил 400 лв., притежателят може да заплати 200 - 220 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР