actualno.comСлед 30 години климатът в Москва ще прилича на българския.

...
actualno.comСлед 30 години климатът в Москва ще прилича на българския.
Коментари Харесай

След 30 г. климатът в Москва ще е като този в България

actualno.com

След 30 години климатът в Москва ще наподобява на българския. Това твърди в собствен материал Deutsche Welle, цитиран от БГНЕС.

 

В публикацията, отдадена на климатичните промени, се споделя, че съвсем всички огромни градове в света към 2050 година ще се сблъскат с внезапно стопляне. В северното полукълбо климатът ще бъде сходен на този в страните, които се намират на 1000 км по на юг.

Мегаполисите в целия свят би трябвало съществено да се замислят над казуса с световното стопляне. 77% от 520 най-големи градове в околните 30 години ще се сблъскат с внезапно стопляне, написа още в проучването на Висшето техническо учебно заведение в Цюрих. Резултатите от него са оповестени в изданието Plos One.

Става ясно, че наранени ще бъдат градове, като Москва, който сега е най-големият мегаполис на Европа. В огромните градове от северното полукълбо в бъдеще ще доминират такива климатични условия, които сега се следят в страните, намиращи се на 1000 км по на юг. В европейските градове температурата през лятото ще бъде по-висока с 3,5 градуса, а през зимата – с над 4,5 градуса. По-конкретно климатът в Москва ще бъдат като в София, в Лондон – като в Мадрид, а в Мадрид – като в мароканския Маракеш.

А по какъв начин ще бъде в София? Можем единствено да предположим, само че правейки паралела с Мадрид, най-вероятно като в Кайро.

Изследователите са употребявали релативно оптимистична оценка за световното повишение на температурите поради климатичните промени. За своите калкулации те са предположили, че междинните температури ще се повишат с 1,4 градуса.

При това Парижкото съглашение за климата от 2015 година планува ограничението на повишението на температурите с над два градуса спрямо прединдустриалната ера. В тази връзка създателите на проучването приканват към по-нататъшни старания в битката с климатичните промени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР