actualno.comПроизводителността на труда намалява, ако хората работят повече от 40

...
actualno.comПроизводителността на труда намалява, ако хората работят повече от 40
Коментари Харесай

Проучване: Да се работи над 40 часа седмично е вредно и безсмислено

actualno.com

Производителността на труда понижава, в случай че хората работят повече от 40 часа седмично – това демонстрира огромно изследване, учредено на данни от фабриките от Първата международна война, представено от BBC.

По време на войната Англия е произвеждала оръжия и боеприпаси – само че тъй като мъжете са били на фронта, дамите са влезнали във фабриките.

През 1915 година държавното управление основава Комисия за здравето на оръжейните служащи, която следи изискванията им на труд. Тази институция основава богата база данни, която учени от Станфордския университет са анализирали в допълнение.

Информацията е била потребна на откривателите, тъй като е цялостна и елементарно измерима: служащите са имали единствено една промяна, всеки един е правил едни и същи задания, може да се ревизира в кои дни и по какъв брой часа фабриката е работила.

Анализът демонстрира, че с увеличението на работните часове продуктивността също се усилва – само че единствено до момента в който работната седмица доближи 40 часа. След това продуктивността стартира да спада.

Работниците всекидневно са се трудили над 50 часа седмично, от време на време стигайки до 72. Но продуктивността не е най-висока в седмиците с най-вече труд, изяснява доктор Джон Пенкавъл, който е един от създателите на изследването. Което значи, че в един миг изключителният труд носи повече разноски, само че не и повече изгода.

Важно е също не какъв брой е дълъг работният ден, само че и какъв брой почивни дни има. По това време работата в събота не е била нещо изключително, а поради войната постоянно се е работело и в неделя. Данните демонстрират, че в случай че една работна седмица мине без отмора, на идната продуктивността пада с сред 13.5% и 17%.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР