Actualno.com ви представя водещите новини от днешната преса. Сега Със

...
Actualno.com ви представя водещите новини от днешната преса. Сега Със
Коментари Харесай

Новини или Novini: Картината на печата за 15 ноември

Actualno.com ви показва водещите вести от днешната преса.
Сега
Със закани и нападки изборът на Гешев беше циментиран. Главният прокурор Сотир Цацаров по този начин и не изясни кои са двете здания, където се вземат решение висшите магистратски постове. За Гешев гласоподаваха 20 души, а 4 бяха „ срещу “. Това се случи единствено седмица откакто президентът Румен Радев отхвърли да назначи Гешев поради неналичието на състезателност в процедурата. Пред постройката на Висш съдебен съвет още веднъж имаше два митинга - за и срещу Гешев.
Тол таксата ще е идентична за автомагистрала и за второразреден път. Очакваните отдавна цени за тол таксата, която тежките камиони ще би трябвало да заплащат на километър, най-накрая бяха оповестени. Те би трябвало да влязат в действие от март следващата година. Предлаганите цени за камиони от 3.5 до 12 тона са от 4 до 7 ст. за километър според от евро катего-рията.
Труд
Отново солидна поддръжка за избора на Гешев след петчасово съвещание на магистратите. Той получи солидна поддръжка с 20 гласа „ за “ и едма четири срещу. Иван Гешев благодари на Висш съдебен съвет за извършения професионален избор.
Нови завери преди пленума на „ Позитано “ 20. Бриго Аспарухов и Румен Овчаров пазят гърба на Корнелия Нинова.Вътрешната съпротива втвърди тона – желае оставката на управлението и смяна в партийния правилник.
Вицепремиерът Красимир Каракачанов пред „ Труд “: НАТО има проблеми, само че не е с диагнозата на Макрон. Войнишки мемориал ще увековечи героизма на ген. Владимир Вазов в Плевен.
24 часа
От Национална агенция за приходите сами ще считат отстъпки при облагането, хората няма да дават бележки. Промените в данъчните закони признати на второ четене в комисия. През бюджетната комисия съвсем без спор мина пакет от пет данъчни закона.Най-малко ремонти за следващата година има законът за облагането на приходите, а най-вече – в закона за Данък добавена стойност.
900 българи дневно подават молба да останат в Англия. Тези, които не го създадат, може да бъдат депортирани след Brexit. Това стана ясно след огласени в четвъртък данни от английското вътрешно министерство.
Монитор
Според един от вестниците на Делян Пеевски, юрист на Цветан Василев натискал главния очевидец на прокуратурата по делото КТБ Бисер Лазов. Карадалиев станал наместник на Василев при бягството му от правораздаването. Скандалният юрист Лазар Карадалиев се е настанил в кабинета на Цветан Василев и е тормозил гневно някогашния му основен счетоводител Бисер Лазов, който в този момент е главен очевидец по делото за разграбените сред 4 и 5 милиарда лв. от КТБ.
Промоциите - цунами за джоба. Модата на Черния петък към този момент не е оригиналност и у нас. Отвъд Океана тя нормално се демонстрира като диво извършване на покупки съвсем на каквото и да е, единствено да е на промоция. Сериозно видяно обаче, там потребителите от дълго време имат построена просвета на покупки на постоянна стока на понижени цени и си вършат добре сметката. По този индикатор - освен по стандарта на живот, към момента сме надалеч от янките. Откакто падна Желязната завеса, към момента обичаме да залитаме на промоциите. Така в супера ни пробутват парено жълто сирене за кашкавал на промоция, в който може да има и палма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР