Actualno.com дава право на отговор на Сдружение Курортен комплекс Чифлика

...
Actualno.com дава право на отговор на Сдружение Курортен комплекс Чифлика
Коментари Харесай

Сдружение Курортен комплекс Чифлика: Кметът на Троян може, но не иска да реши проблема с водата

Actualno.com дава право на отговор на Сдружение " Курортен комплекс Чифлика " по отношение на материал на медията ни от 27.02.2019 година Според Сдружението кметът на Троян Донка Михайлова по никакъв метод не е " безсилна " в разрешаването на дългогодишния проблем с преноса на вода от " частно ВиК " към хотели в региона и единствено " неналичието й на предпочитание за разрешаването му " е причина той да съществува и до през днешния ден. Публикуваме отговора без редакторска интервенция:
Когато един политик е безпомощен и не може да се оправи с проблеми, които са в неговата подготвеност, това значи 2 неща - или не желае или няма капацитет за заеманата позиция. Има несъмнено и трети вид - да е корумпиран и заради тази причина да не може да направи нищо, само че третата причина ще я изключим.
В отговорите на госпожа Михайлова - кмет на община Троян се споделя, че решението не можело да пристигна от през днешния ден за на следващия ден. Ако година и половина са от през днешния ден за на следващия ден, то темповете за решение на проблеми на кмета госпожа Михайлова са сходни на тези на охлюв.
Освен това госпожа Михайлова чака прокуратурата да реши въпроса. По-скоро госпожа Михайлова не желае да реши казуса, няма воля. Защо?- всеки самичък може да си отговори.
Г-жа Михайлова още веднъж препраща към мъртвородени минали хрумвания за зареждане от река Бели Осъм в случай, че община Троян има позволение от 2009 година за водоползване на различен воден обект в к.к.Чифлик. Разрешително, което общината грижливо е крила години наред. Разрешително, което, в случай че госпожа Михайлова беше обявила и почнала профилактиката на водопреносното трасе, водоснабдяването в к.к. Чифлик като проблем щеше да е забравена история. Но госпожа Михайлова няма предпочитание. От декември 2018 година сме се обърнали към нея и ръководителя на Общинския съвет в гр. Троян с молба за предугаждане на средства в бюджета за 2019 година за рехабилитация на трасето. До ден днешен/ към този момент 3 месеца/ нямаме отговор. Нещо повече - устно имаме уверението на ръководителя на Общинския съвет, че няма да бъде включено нашето искане, нито госпожа Михайлова ще предприеме каквито и да било ограничения през 2019 година по рехабилитацията на водопреносната мрежа.
Всички би трябвало да са наясно, че госпожа Михайлова не желае решение на казуса, неините чиновници постоянно са препращали хората към контракт с компания ДАД ООД. Това е социална загадка.
Лъжа е, че това е непринудено решение на компаниите. Те са били оставени през годините без излаз, тъй като общината в лицето на всичките кметове не са имали желанието да се позволи казуса по различен легален метод.
Ние и общината и персонално госпожа Михайлова от юли месец 2017 година получихме доста отговори и всичките сочеха решение на казуса в общината. Отговорът на тогавашния министър господин Нанков/ който се цитира/ е един от многото. Но госпожа Михайлова не предприе нищо. Не инцидентно тя заобикаля публицистите, които желаят да й зададат въпроси. Тя не може да отговори почтено без да изясни по какъв начин за 1 година и половина и преди този момент още 6 година не е направила нищо за разрешаването на този проблем, който и съгласно нея датира от 20 години. Тя няма да може разумно да изясни своето безучастие или освен това своето надменно отношение - декларирайки неведнъж, че това не е проблем на общината, а проблем на договорни връзки сред компании. Нищо, че всички институции споделят, че схемата е противозаконна.
Г-жа Михайлова се оправдава с чакането на решение от прокуратурата, дали водопреносната система е частна или общинска. Ако в една община кметът няма информация за собствеността на обособените парцели, които се намират на негова територия - то това е кмет, който или се преструва, че не знае или не желае да знае, с цел да не реши даден проблем. Както е казано, когато не искаш да направиш нещо - аргументи доста, а когато искаш - пътища доста.
Отговорът на господин Нанков от юли 2017 пред националното заседание е изрично явен:„ Съгласно българското законодателство е неприемливо, още веднъж дебело наблягам: неприемливо е да се построява независима частна инфраструктура за даване на ВиК-услуги, какъвто случай има сега “. Също по този начин министър Нанков сподели от трибуната на националното заседание, че ВиК системите на територията на к.к Чифлик са единствено и само публично-общинска благосъстоятелност, ръководена от общинския съвет на община Троян.
Колко пъти повдигнахте въпрос за казуса пред общинския съвет г-жо Михайлова?
Нито един път. Защо не кажете по какъв начин стигнахте до Подробен устройствен план на к.к. Чифлик? Защо не обяснихте, че това не се случи по Ваше предпочитание, а срещу Вашето предпочитание, след посещаване на членове на сдружението на общинския съвет с отворени писма - молба за помощ, към всеки един от общинските съветници.
За нас няма подозрение, че госпожа Михайлова е кмет единствено за избрани хора или групи от хора. Въпреки годишните данъци/данък здания, такса боклук и туристическа такса/, които плащаме в хазната на община Троян, к.к. Чифлик през последните 10 години не е получил нито лев от бюджета на общината. Състоянието на курорта е като на населено място след претърпени бомбардировки - разрушена настилка, течащи води по улиците, липса на положително осветяване, на указателни табелки, на озеленяване и тротоари, няма и по този начин нужната детска площадка. Но там няма гласоподаватели!
Почти 8 години безучастие са повече от задоволителни и показателни за Вашето ръководство. Бездействието би трябвало да спре! Време е да спре!
От Actualno.com още веднъж ще потърсим госпожа Донка Михайлова, с цел да отговори на изказванията на Сдружение " Курортен комплекс Чифлика ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР