Activision Blizzard отчете рекордни приходи от 7.5 милиарда долара за

...
Activision Blizzard отчете рекордни приходи от 7.5 милиарда долара за
Коментари Харесай

След рекордна година идва рекордно уволнение: Activision Blizzard изгони 800 души

Activision Blizzard регистрира рекордни доходи от 7.5 милиарда $ за 2018 година Това е с съвсем половин милиард повече от 2017 година, само че вместо това, гейм колосът ще размаха метлата в най-голямата си чистка досега.
Ще бъдат уволнени към 800 души, което е 8 % от всички чиновници. Целта на Activision Blizzard е да се концентрира върху основните марки, които ѝ носят най-вече пари. Това са заглавия като Overwatch, Diablo, Call of Duty, Candy Crush, Warcraft и Hearthstone.

Според шефа на компанията Боби Котик, 2018-та е била рекордна година.

„Това са най-хубавите ни финансови резултати в историята, само че отново не реализирахме цялостния потенциал“, споделя той.

Наскоро Activision се отхвърли от Destiny , оставяйки онлайн шутъра напълно в ръцете на Bungie. Освен това, другояче известни е-спорт и мултиплейър заглавия под шапката на Blizzard като Overwatch, Hearthstone и World of Warcraft също губят играчи по отношение на предни години.

Call of Duty продължава да бъде основна поредност за Activision, а Call of Duty World Leaguе се радва на известна известност. Издателят удостовери нова част на шутъра за 2019 година Overwatch League също продължава да генерира зрителски интерес.

Накрая, Activision към този момент работи по мобилни версии на Diablo и Call of Duty.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР