АБВ ще сезира главния прокурор за съмнение в корупция в

...
АБВ ще сезира главния прокурор за съмнение в корупция в
Коментари Харесай

АБВ ще сезира главния прокурор за съмнение в корупция за проект за газопровод до Свищов

АБВ ще сезира основния прокурор за подозрение в корупция в социална поръчка за план за газопровод до Свищов. Това съобщи зам.-председателя на АБВ Любомира Ганчева, представен от " Фокус ".

„ Имам мощно субективното чувство за корупционна процедура във връзка с компания „ Булгартрансгаз “. В началото на тази година те започват процедура за социална поръчка по Закон за обществените поръчки за построяването и въвеждането в употреба на един газопровод до Свищов. Той ще е за битово газоснабдяване на Свищов, Никопол и Белене. Сравнително обикновен план, защото е единствено 36 км, с дребен диаметър 20 см и общоприетоо налягане. Това, което мен ме тормози е, че 2015 година в формалните документи на „ Булгартрансгаз “ при капиталово изследване този план е оценен на 9.5 млн. лева В момента стартираните две процедури по Закон за обществените поръчки са на обща стойност 20 млн. лева “, сподели още Ганчева.

Тя уточни, че от АБВ ще входират запитване, в което ще зададат въпрос за какво този план се е забавил с пет години.

Любомира Ганчева изрази вяра, че институциите ще ревизират дали субективното им чувство за корупция ще се окаже целесъобразно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР